Какво е Diamond ProTech

ТЕХНОЛОГИЯ

Покритията Diamond ProTech® не са керамични покрития. Ние създадохме композити от нанодиамант и полимери, които превъзхождат съвременните керамични покрития по начин, който прави тази технология революционна.

РЕВОЛЮЦИОННА ТЕХНОЛОГИЯ НАНОДИАМАНД

Патентованата технология на Diamond ProTech направи революция в начина на използване на най-твърдия неорганичен полимер в света (перхидрополисилазан - PHPS). Изобретихме революционен метод за сливане на матрица от обогатени нанодиаманти с неорганичен PHPS, за да създадем гъвкаво покритие, подходящо за автомобили.

Diamond ProTech предлага революционна технология както за потребителите, така и за професионалните автомобилни детайлисти:

Лесна употреба - нашите продукти са по-лесни за употреба от съществуващите технологии, като бързо вдъхват увереност по време на процеса на нанасяне.

Ефективен процес на нанасяне - по-бързото време за втвърдяване позволява по-бърз срок на изпълнение.

Устойчиви на топлина и ултравиолетови лъчихидрофобни - невероятно водоотблъскване, което е дълготрайно

Истинска твърдост 9H - най-високата устойчивост на износване, която технологията може да предложи.

Екологично чисти - минимално въздействие върху околната среда.

Осезаемо усещане - супер гладко! Както никой друг продукт на пазара днес.

ПИОНЕРИ В ОБЛАСТТА НА КОМПОЗИТНИТЕ ПОКРИТИЯ

Покритията на Diamond ProTech се основават на иновативна комбинация от обогатени нанодиаманти и перхидрополисилазан (PHPS).

Диамантите са най-твърдите естествени материали на планетата. Когато са намалени до наноразмер и обогатени, те могат да се смесват с полимери. Diamond ProTech е усвоила смесването на обогатени нанодиаманти и PHPS, за да създаде равномерно разпределено, бронирано от диаманти, еластично покритие с присъщи хидрофобни характеристики.

Перхидрополисилазанът е най-твърдият от прозрачните полимери на силициева основа, който се втвърдява при естествени температури. Той е устойчив на топлина, UV лъчи, водоотблъскващ и осигурява най-високата твърдост на повърхността и устойчивост на износване, които технологията може да предложи. Неорганичните версии не влизат в реакция с органични елементи, като по този начин намаляват корозията.

НАУКАТА ЗА НАНОДИАМАНТИТЕ

Нашите обогатени нанодиамантени покрития запълват микропорите на каросерията на вашия автомобил, като създават гладка, равномерна повърхност с милиони нанодиамантени частици, заключени в молекулярна матрица, закрепена върху прозрачния лак на автомобила. Независимо дали става въпрос за каросерията на автомобила или за неговите прозорци, отблъскването на мръсотията и водата, осигурено от покритията Diamond ProTech, ще ви изненада.

Изглед на повърхността на лаковото покритие на автомобила преди и след покритието Diamond ProTech.

Изследванията са проведени с електронен микроскоп Tescan® Mira LMU с висока разделителна способност

Всички продукти

ХИДРОФОБНОСТ

Покритията Diamond ProTech са тествани и проверени от SGS (sgs.com), водещата световна компания за независими тестове. Те документираха, че нанодиамантите, обогатени чрез нашите патентовани процеси, придобиват суперхидрофобни характеристики в допълнение към хидрофобните характеристики, които PHPS вече осигурява.

Снимките вдясно показват 142° контактен ъгъл на капка вода върху обогатени нанодиамантени частици.

Измерване на контактния ъгъл на обогатени нанодиамантиХидрофобните свойства на нанодиамантите бяха оценени с помощта на тензиометър OCA 20 (DataPhysics Instruments GmbH).

Нанодиамантите се нанасят върху хартия и течност (дестилирана вода, T = 24 °C ), V капка = 6 μl

Всички продукти

ЛЕСНИ ЗА ПРИЛАГАНЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Покритията Diamond ProTech са разработени с мисъл за професионалните детайлисти. Нашите продукти съчетават лесното нанасяне и високата производителност, без да правят компромис с нито една от тези характеристики. Проектирали сме нашите покрития да избликват достатъчно бавно, за да позволят много контролиран и безпроблемен процес на нанасяне. Няма нужда да се притеснявате за трудни за отстраняване високи петна никога повече!

УСКОРЕНО ВРЕМЕ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

В много от покритията се използват разтворители, които се изпаряват бавно, което налага покритият автомобил да се държи до 24 часа в контролирана среда, за да могат полимерите на покритието да се свържат с каросерията на автомобила. Покритията Diamond ProTech са разработени така, че да сведат до минимум времето за престой по време на процеса на нанасяне. Ние използваме най-чистите и бързо изпаряващи се разтворители, което позволява на полимерите бързо да се свържат с каросерията на автомобила, която почти веднага се втвърдява в защитния слой.

Автомобилите могат да бъдат подготвени, покрити и върнати на клиентите в рамките на същия ден.

Всички продукти

ЕФЕКТИВНО НАСЛОЯВАНЕ И ДЕБЕЛИНА

Покритията Diamond ProТech са толкова превъзходни, че не изискват повече от един слой за нанасяне. Въпреки това многократното нанасяне на слоеве осигурява допълнителни предимства. Някои клиенти може да искат по-дълбоко покритие или дори по-дълготрайна ефективност. За тези ситуации Diamond ProTech предлага на професионалните детайлисти най-ефективното наслояване в индустрията. Много други продукти са на основата на разтворители, които частично разрушават предишното покритие при нанасяне, така че в крайна сметка получавате само 20-50 % допълнителна дебелина след нанасянето на два слоя. Diamond ProTech предлага уникално наслояване 1:1.

ПРОБА С ПОКРИТИЕ НА КАРОСЕРИЯ НА УПОТРЕБЯВАН АВТОМОБИЛ

Тези измервания, направени под сканиращ електронен микроскоп Tescan®, показват образец на каросерия на автомобил с фабрична боя, покрита с нашия пакет Diamond Pro Body 120.

Измерванията са направени върху покрити и непокрити панели, за да се получи измерване на дебелината на покритието.

Diamond ProTech не разграждат базовите си покрития, така че два слоя водят до пълно покритие 2 пъти!

Всички продукти

ДЕЙСТВИТЕЛНА ДЕБЕЛИНА

Нашата технология за нанасяне на покрития позволява натрупване 1:1 с всеки добавен слой. Когато използвате композитни покрития Diamond ProTech Nanodiamond, вие добавяте най-силната защита, която се предлага на пазара днес.

Прилагането на някой от нашите продукти за покрития върху нов автомобил увеличава количеството и качеството на защитата, осигурена от производителя на автомобила.

Когато се прилага върху употребяван автомобил, вие възстановявате жертвения слой гелкоат, защитаващ оригиналната боя, която се разрушава с течение на времето.

  • НОВ АВТОМОБИЛ

    Diamond ProTech защитава цялото оригинално покритие

  • УПОТРЕБЯВАН АВТОМОБИЛ

    Diamond ProTech спасява разрушен безцветен лак

ОГРОМНА ИЗДРЪЖЛИВОСТ

ДОКАЗАНА ТРУДОСТ ОТ НЕЗАВИСИМИ ЛАБРИКИ

В индустрията за покрития твърдостта на продукта или способността му да устоява на драскотини може да се измери по скалата на молива. Нанодиамантената технология Diamond ProTech е тествана и проверена от SGS, водещата световна компания за тестване и сертифициране.

Резултати от тестовете на SGS

Нанодиамантените покрития Diamond ProTech са сертифицирани за постигане на твърдост по скалата на молива от 9H.

ГОДИНИ СВРЪХТВЪРДА ЗАЩИТА

Резултати от тестовете на SGS

Тестът на Табер за абразивно износване, при който се използва композитното покритие Diamond ProTech, "увеличава устойчивостта на износване на оригиналното автомобилно покритие с +1017%", което е устойчивост на износване, сравнима със стъклото.Тестове: Тест на Табер за абразия - ASTM D4060

+1017% устойчивост на абразия в сравнение с оригиналното безцветно покритие

УСТОЙЧИВОСТ НА ОКИСЛЯВАНЕ И КОРОЗИЯ

Симулацията на тестове за корозия и механични повреди в тежки условия на околната среда на композитното покритие Diamond ProTech, нанесено върху покритията на автомобилите на производителите на оригинално оборудване, показа по-добри характеристики на износване, корозия и по-добра защита от ултравиолетовите лъчи в сравнение с оригиналното автомобилно покритие.

Резултати от тестовете на SGS

Покритията Diamond ProTech преминаха всички тестове, без да показват дефекти, като разслояване, пукнатини, мехури или ръжда.Тестове: Неутрално солено пръскане - ASTM B117 - 480 часаКатегория на адхезия - ISO240Корозия/деламинация - ISO4628-8

Няма дефекти при тежки атмосферни условия

ХИМИЧЕСКА УСТОЙЧИВОСТ

Образци от стоманената основа на оригиналния сегмент на каросерията (с оригиналната боя на автомобила) бяха предоставени на лабораториите на SGS, за да бъдат подложени на различни програми за сравнително изпитване. След това те бяха сравнени със същите сегменти от каросерията на автомобила, защитени с Diamond ProTech Composite Coating.

Резултати от тестовете на SGS

Diamond ProTech Composite Coating принадлежи към категорията "Високо ниво на химическа устойчивост" и е устойчиво на киселини и алкални химически агенти с pH 1-14.Тестове:Концентрирани тестове за устойчивост на киселини и алкали - ISO2812-1 (модифициран).

pH 1-14 Химическа устойчивост